Élhető Balaton!

Balatoni berkek

Balatoni berkek

FÖLDNAPI KONFERENCIA 2016 SIÓFOK

2016. április 22. - Eszter Miókovics

2016. április 22. pénteken, Siófokon a Balaton teremben került megrendezésre Földnapi Konferencia a Balatoni Fejlesztési Tanács és a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonpprofit Kft. szervezésében. A Balaton, mint természetes régió jövőjének kedvező kilátásait célzó, az Alacsony szén-dioxid kibocsátású régió /gazdaság megvalósítása témában.

A meghívott előadók között többen a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumból érkeztek, valamint képviseltette magát a Közlekedéstudományi Intézet, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a civilek képviseletében a Csalán Egyesület elnöke és a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) előadója.

Az előadások során átfogó képet rajzoltak a vonatkozó szakmai területekről érkező előadók a Balatont is érintő klímaváltozás hatásairól, a vonatkozó nemzeti és nemzetközi irányelvekről és előirányzatokról, mint az AGENDA 2030, a civil és önkormányzati energiahatékonyságot növelő pályázati lehetőségekről, az erdeink állapotáról, a balatoni közlekedés fejlesztési irányairól, valamint a tudatos és helyi élelmiszer fogyasztás fontosságáról és záró előadásként a szemléletformálás és környezeti nevelés alapvetéseiről, balatoni civil gyakorlatáról.

A NABE tagjaként lehetőséget kaptam előadás tartására Környezeti nevelés, szemléletformálás a Balaton régióban címmel. 

kornyezeti_neveles_szemlelet_formalas_2016_04_22.jpg

A történeti kereteket, szemléleti elemeket és gyakorlati példákat felvonultató előadás kivonata hamarosan elérhető a Balatoni Fejlesztési Tanács honlapján az elhangzott anyagok között.

A következő blogbejegyzésem ebben a témában készül és kerül fel hamarosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://balatoni-berkek.blog.hu/api/trackback/id/tr68655704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása